Ekonomi

Ayakkabı ve saraciye sektörlerinin 2023 ihracat hedefi ise 2 milyar dolar.

Cumhuriyetin 100. Yılında dünyada beklenen durgunluk ve Türkiye ekonomisinde yaşanan zorluklara rağmen yıllık 31,5 milyar dolarlık ihracat performansını korumayı hedefleyen Egeli ihracatçılar, 2023 yılının ilk yurt dışı fuarını İtalya’da düzenledi. ayakkabı ve saraçlık.

14-17 Ocak 2023 tarihleri ​​arasında İtalya’nın Riva Del Garda kentinde gerçekleştirildi. “Expo Riva Schuh Fuarı” Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, Türkiye’nin ulusal iştirakini 7. kez düzenledi. 2022 yılında 1 milyar 541 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren kunduracılık ve saraciye branşları, Cumhuriyetin 100. yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedefi belirledi.

Türk deri şubesi 118 firma ile şov yaptı

Türkiye’nin milli katılım programıyla düzenlenen fuara 41 Türk ayakkabı ihracatçısı katılırken, fuara katılan Türk firmalarının toplam sayısı 118’e ulaştı. Türk deri departmanı, İtalyanlardan sonra fuara en fazla katılımı göstererek İtalya’da şov yaptı.

Türk ayakkabı sektörünün her geçen yıl ihracatını artırarak emin adımlarla ilerlediğini ve yeni koleksiyon ve modellerini İtalya’da tanıttıklarını paylaşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, şunları kaydetti: paylarını artırmak isteyen Türk ihracatçı firmaları için büyük fırsatlara zemin hazırladılar.

İtalya’nın dünyanın en büyük deri eşya ithalatçılarından biri olduğuna işaret eden Zandar, “İtalya yılda 10 milyar doların üzerinde ayakkabı ürünü ithal ediyor. Türk ayakkabı ve saraciye branşları, 2023 ihracat stratejisi çerçevesinde belirlenen hedefe ulaşmak için İtalya’yı en değerli hedef pazarlardan biri olarak görüyor. Türk ayakkabı branşı, 2022’de ihracatını yüzde 21 artırarak 1 milyar 5 milyon dolardan 1 milyar 219 milyon dolara çıkardı. Saraciye sektörümüzün ihracatı ise yüzde 34 artışla 243 milyon dolardan 325 milyon dolara yükseldi. Bu başarıda İtalya’nın payı 80 milyon dolardı. İtalya saraciye branşımızın ihracatında Almanya’nın ardından ikinci ülke olurken, ayakkabı ihracatında Almanya, Rusya, Irak, Ukrayna, İspanya ve Romanya’nın ardından 7. sırada yer aldı. 2023 yılında Expo Riva Schuh Fuarı, Kazakistan Ticaret Heyeti ve Metaverse’de yapacağımız sanal gerçeklik odaklı tanıtım projeleri ile ayakkabı ve deri eşya ihracatımızı 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Ticaret Bakanlığımız 2023 yılında “Hedef Pazar” olarak İtalya’yı belirledi. Böylelikle fuarımızın metrekaresi 3 bin 600 TL olan taban tutarı 5 bin 840 TL’ye çıktı. EDMİB’in talebi üzerine İtalya, İngiltere ve Fransa’yı hedef pazarlar arasına yerleştiren Ticaret Bakanlığımıza tüm ihracatçılarımız adına teşekkür ediyoruz.”

Deri ihracatçılarının yeni rotası Metaverse

Pandemi döneminde dünyanın ilk sanal fuarına imza atan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, Expo Riva Schuh Fuarı’nda bir unsura daha imza attı. EDMİB ilk kez EIB trend alanında katılımcı firmaların ayakkabı ürünlerinin Metaverse ortamında artırılmış gerçeklik teknolojisi ile sergilenmesine zemin hazırladı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Lideri Erkan Zandar, “EDMİB Yönetim Kurulu olarak dünyadaki yenilikleri yakından takip eden genç bir kadroya sahibiz. İtalya’daki fuarda firmalarımızın fiziki stantlarının yanı sıra sanal stantlarımızda da ürünlerini sergilemelerini sağladık. Metaverse’in iş hayatına sunduğu yeni fırsatları önümüzdeki fuarlarda ihracatçılarımıza sunacağız. Bu yeniliklerin ihracat hedeflerimize ulaşmada itici güç olacağına inanıyoruz” dedi.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri Türkiye Ulusal İştirak Kuruluşu ile Expo Riva Schuh Fuarı’nda; “ADNAN AYAKKABI, ALKAN AYAKKABI, ASCALINI AYAKKABI, BAFAŞ AYAKKABI, BARIŞ KARDEŞLER AYAKKABI, BERTONİ AYAKKABI, CEYLAN AYAKKABI, DERİN KOÇ AYAKKABI ÇANTA, DRT AYAKKABI, DTGM TİC LTD. ŞTİ., EGE TABAN AYAKKABI, EIB METAVERSE STAND, EKOL AYAKKABI, EPOCALE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ., Erat AYAKKABI, EREN TERLİK, ESS AYAKKABI, FATİH AYAKKABI, FORTIS AYAKKABI, ÇAPAR AYAKKABI TERLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., KARACA POLİÜRETAN İÇ VE DIŞ LTD. ŞTİ, ÖZKARA PLASTİK DOKUMA KİMYA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., GİM AYAKKABI, HÜDAVERDİ AYAKKABI, KARAR AYAKKABI, KIPA AYAKKABI, LÜKS AYAKKABI, MAMMAMIA DIŞ TİC. LTD. ŞTİ., MEHMET GÜLER AYAKKABI, ON-AR KALIP, ORTAKLAR AYAKKABI, ÖZARPA AYAKKABI, ÖZDALLAR AYAKKABI, PENTA AYAKKABI, MORSETTO AYAKKABI, SAYINER AYAKKABI, TRIZONE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ., ULUDAĞ AYAKKABI, ÜSTÜNDAĞ AYAKKABI, YTS DIŞ TİCARET. LTD. ŞTİ., ZANDAR AYAKKABI”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

incesuajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu