Teknoloji

Beklenen bu yenilik, iPhone 15 Pro modellerine özel olmayabilir.

Düğmeler söz konusu olduğunda tüm söylentiler, iPhone 15 Pro modellerinin büyük bir tasarım değişikliğine gideceğini savunuyor. Apple, bu cihazlarda fiziksel düğmelerden kapasitif düğmelere geçecek ve bu, MacBook’lardaki izleme dörtgeninin işlevselliğine benzeyecek. Taptic Engine dokunsal geri bildirim sağlayarak düğmelere basıyormuşsunuz gibi hissetmenizi sağlar.

Hafta sonu, yeni bir iPhone 15 CAD tasarımı seti çevrimiçi olarak sızdırıldı ve bu da mevcut beklentiyi biraz değiştirdi. Bu sızıntıdaki yeni bilgiler doğruysa sadece Pro modeller değil, Dört iPhone 15 modelinde de fiziksel düğmeler yerine kapasitif düğmeler bulunacak . Ancak iPhone 15 ve 15 Plus farklı bir düğme tasarımına sahip olabilir.

Twitter kullanıcısı ShrimpApplePro, iPhone 15 Pro Max’in detaylı boyutlarıyla Twitter CAD dosyalarını paylaştı. Sızıntı, arka kamera çıkıntıları, Dynamic Island ve yeni sessize alma düğmesi gibi farklı iPhone 15 Pro Max tasarım öğelerinin boyutlarını gösterdi.

ShrimpApplePro, bu noktada iPhone 15 Pro Max’in kapasitif düğmelerinin bir tür iletken dolguya sahip olduğunu fark etti. Son iPhone 15 söylentilerinde detaylandırıldığı üzere bu tasarım öğesi, düğmelerin kılıflarla çalışmasına yardımcı olacak.

Daha fazla araştırmadan sonra sızıntının kaynağı iPhone 15 ve 15 Plus CAD belgeleri de tam tasarım öğesini gösterir. diyor. Telefonların düğmelerinde aynı iletken dolguya sahip olacak, bu da Apple’ın iPhone 15 ve 15 Plus’ta kapasitif düğmeler kullanacağını düşündürüyor.

Bulgu doğruysa, bu düğmelerin iPhone 15 Pro’daki gibi davranması gerekir. Bununla birlikte, bazı farklılıklar da vardır. Örneğin, iPhone 15 ve 15 Plus, fiziksel sessize alma tuşunu koruyabilir . Pro modellerde ise özelleştirilebilir olduğu söylenen sessize alma düğmesi bulunabilir.

Ayrıca, iPhone 15 Pro’larda birleşik bir ses düğmesi bulunurken, Pro olmayan modellerde iki farklı ses düğmesi bulunur. Ancak ShrimpApplePro’nun bahsettiği son sızıntıya göre Apple, yazılımı şimdiden her iki tasarımda da çalışacak yeni kapasitif düğmeler için test ediyor.

akseki-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu