Ekonomi

Borsa İstanbul güne yatay başladı

Investing.com – BİST 100endeks güne %0,15’lik kısmi artışla 5.437,14 puandan başladı.

BIST 100, hafta başında 5.730 puana yükselirken rekor seviyesini yeniledi. Zirve seviyesinin belirlenmesinin ardından satıcılı hareket etmeye başlayan endeks, dün %2,86 oranında düzeltme görerek günü 5.429 puanda kapattı. Böylece endeks, 25 Mayıs’tan bu yana devam eden hızlı yükseliş trendinde ilk önemli düzeltmesini gerçekleştirdi. BIST 100 dün günlük 83,8 milyar TL işlem hacmine sahipti. Endekse dahil 12 payda artış olurken, 86 payın maliyetinde düşüş yaşandı.

Güne hafif pozitif yatay başlayan BİST 100’de ilk işlemler yukarı yönlü devam ediyor. açılışta faktoring, sporVe toplu taşımaEn popüler bölümlerden biriydi. Perakende, binaVe iletişimgüne negatif başladı. BankalarVe Holdingdallar ilk işlemlerde hafif olumsuz ve yatay bir görünüme sahiptir.

BIST 100 endeksinde yer alan hisselerin ortasında PGSUS, ALFASVe KOZALgüne %1’lik artışla başladı. EUREN, PSGYOVe TMSNhisseleri güne yüzde 2’lik düşüşle başladı.

Borsa İstanbul genelinde YAPRAK, BURVAVe INGRMGüne hızlı yükselişle başlayan hisseler oldu. PENTA, BURÇVe AVHOLGünün ilk saatlerinde en çok düşen hisseler kaydedildi.

Borsada bu hafta süreci görmeye başlıyoruz. KTLEVbugün 17.86 TL’ye ulaşan iki günlük tavan serisinin ardından bir tavan daha gördükten sonra ilk süreçlerde düşüşe geçti ve şu anda %5’lik değer kaybıyla 15.43 TL’den işlem görüyor.

Bugün başlayan süreçler PASEUAçılışta tavan fiyatına ulaşan hisse 27,5 TL’de işlem gördü.

Author: Günay Caymaz

Borsa verileri, gerçeğe uygun değer, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

ortakoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu