Teknoloji

DgpaysIT’e Topluluk Bulut Hizmeti Sunmak İçin TCMB Onayı

DgpaysIT, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) değerleme sürecinin tamamlanmasıyla Temmuz 2023 prestijiyle ödeme ve elektronik para kuruluşlarına topluluk bulut hizmetleri sunmak üzere onaylandı.

 

Türkiye’nin lider finansal teknoloji şirketi DGPAYSIT, faaliyet alanına “topluluk bulutu” hizmetini ekledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) değerleme sürecinin tamamlanmasıyla DgpaysIT; Temmuz 2023’ün prestijiyle ödeme ve elektronik para kuruluşlarına topluluk bulut hizmetlerinin sunulması onaylandı.

Kaya: “Community cloud hizmeti ile teknoloji ve bilgi sistemleri ekosisteminde verimlilik, kalite ve güvenlik artıyor”

Konu hakkında yorum yapmak DgpaysIT Yürütme Konseyi Başkanı Hasan Kaya “Bilindiği üzere TCMB, yakın geçmişte dairemize yeni ufuklar açacak ve dünyada öncü sayılabilecek bir düzenleme yaparak topluluk bulut hizmeti standartlarını belirlemiş ve bunun için gerekli süreçleri detaylandırmıştır. topluluk bulut hizmetleri sağlamak için bu standartları karşılayan kurumlar. Türkiye’nin lider ödeme teknolojileri şirketi olarak müşterilerimize sunduğumuz geniş ürün ve hizmet altyapımızı, çok değerli bir hizmet olan topluluk bulut hizmetine TCMB’nin onayı ile daha da zenginleştiriyoruz. Bu düzenleme ile bu hizmeti veren firmaların hizmet çıktıları daha verimli olurken, bu hizmetleri sunarken kullanılan altyapıların temininde döviz çıktısı bariz bir şekilde azalacaktır. Öte yandan getirilen yüksek standartlar sayesinde bölümün bilgi sistemleri ekosisteminin kalitesi ve güvenliği de artacaktır. Ayrıca teknoloji hizmeti üreten firmaların asıl katma değerin olduğu yazılım üretimine aktardıkları kaynakların da artması sağlanacak.” söz konusu.

 

Dgpay hakkında:

2017 yılında kurulan Dgpays, uzmanlaştığı yeni nesil finansal teknoloji çözümleri alanında kısa sürede yerli FinTech’lerin başına geçti. Dgpays’in ortakları arasında Türkiye’nin en güçlü holdinglerinden Doğuş Kümelenmesi ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından biridir. Marka; Bankaların yanı sıra aralarında telekom operatörleri, elektronik para kuruluşları, toplu taşıma operatörleri, belediyeler, büyük market zincirleri ve sigorta şirketlerinin de bulunduğu 50’den fazla kurumun finansal teknoloji ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Dgpays altyapısı 55 milyondan fazla kartta, 25 binden fazla ATM’de ve 160 bine yakın üye işyerinde kullanılıyor. Ürünlerin kullanıldığı sistemler için uçtan uca işletim hizmeti de veren Dgpays bu yönüyle fark yaratıyor. İnovasyon odaklı şirket her zaman pazar gereksinimlerine göre yeni çalışmalar geliştirirken aynı zamanda kurumlar arasında köprü görevi gören çözümler de üretmektedir. Dgpays aynı zamanda müşterilerini, iştirakleri arasında yer alan ve ortak pazarlama platformu olarak ZUBİZU’yu kullanmalarına olanak sağlayan, 5 milyona yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyük veriye dayalı pazarlama ve sadakat platformu ZUBİZU ile de destekliyor. Küresel bir oyuncu olmayı hedefleyen Dgpays’in farklı kıta ve ülkelerden müşterileri bulunmaktadır. Şirket, yurt dışında da önemli ölçüde büyümek için adımlar atıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

korkuteli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu