Haber

Elbistan’da depremzedelere psikososyal destek eğitimi

KAHRAMANMARAŞ’ın Elbistan ilçesinde depremlerin ardından kurulan çadır kentte çocuklara psikososyal destek eğitimi veriliyor. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, “Elbistan’da 35 rehber öğretmenimiz var. Bu süreçte tüm çalışmalar planlı bir şekilde yürütülüyor. İnşallah bu durumu en az etki ve hasarla atlatacağız. Bir yandan fiziki koşulları iyileştirilmeye, diğer yandan da vatandaşlarımızın ruh sağlığı güzelleştirilmeye çalışılıyor” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Elbistan’da şimdiye kadar 2 bin 657 çadır kuruldu. Bu çadırlarda 7 bin 168 kişi kalıyor. Çadırlarda yaşayan çocuklara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı tarafından psikososyal destek eğitimi verilmektedir. Çocuklarla özel olarak ilgilenen öğretmenler, onlarla fotoğraf çizer, yazılar yazar.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, “Burada başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza psikososyal destek hizmeti veriliyor. Bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile aktif olarak koordinasyon halinde olup hizmet vermeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Elbistan’da 35 rehber öğretmenimiz bulunmaktadır Gerek psikolojik ilk yardım gerekse sonrasında oluşabilecek travmatik olayların önlenmesi için gerek çadırkentlerin kurulduğu alanlarda gerekse sahada gerekli çalışmalar yapılmaktadır. .”

Diğer ilçelerde de birebir çalışmaların yapıldığını belirten Ağar, “Samsun ilimizden yola çıkan 25 hocamız ve danışman hocamız Afşin ilçesine ulaşmak üzere. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığımız da görev yapıyor. Eğitim, Türkiye genelindeki tüm kurumlarımız oluşturulan çadırlarla bölgelerdeki vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır.Programlar alan uzmanlarımızın elinde hazırdır.İlk yardım noktasında yapılacak çalışma ilk andan itibaren planlanmıştır. deprem.Gerekli ön görüşmeler yapılıyor.Desteklerin temeli planlanıyor.Gençlerimizle birebir görüşüyoruz.Şu anda tüm hizmetler buna ait ekipmanlarla sahada aktif olarak yürütülüyor.Çalışmaların düzenlenmesi daha sonra yapılacak işler tamamlandı.Adım adım tüm çalışmalar planlı bir şekilde yürütülüyor.Umarım bu sıkıntılı durumu en az etki ve hasarla atlatırız.Emeği geçen herkese teşekkür ederim. D.”

habermut.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu