Haber

Fındığın fiyatına kızdı, ağaçları toplamadan kesti

Geçtiğimiz günlerde fındık fiyatlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, levant kalitesinin 82,5 lira, Giresun kalitesinin ise 84 lira olduğunu açıkladı.

Açıklanan bu rakamlar fındık üreticilerini sevindirmedi. Fındığın maliyetinin 85 lira olduğunu belirten üreticiler, fiyatın 100 liranın altına düşmemesi gerektiğini savunarak tepki gösterdi. Bir üretici, fiyatın maliyetlerini karşılamadığını belirterek fındık ağaçlarını kesti.

‘KENDİNİ KURTARAMIYOR’

Milliyet’in haberine göre, açıklanan fındık fiyatının ardından Ordu’nun Perşembe ilçesinde yaşayan fındık üreticisi Tahsin İskenderoğlu, fındık hasadının başlamasına rağmen motorlu testereyle bahçeye girerek kesmeye başladı. 4 dönüm arazide fındık ağaçları. Motorlu kereste fabrikası bozulduktan sonra baltayla kesmeye devam etti.

İskenderoğlu, maliyetten dolayı fındığı çöpe atacağını belirterek, “Bu fındığın fiyatı değil, 82,5 lira değil. Esnaf kaça alacak, 60 lira. Burası kaç lira?

Burada 13 yevmiye verdim, motor ücreti ve gübre ne olacak? Kendini kurtarmaz. Boş tutmanın bir anlamı yok.

Kesilsin, değişirse boşa gitmem. Bu iş her zaman bir israftır. Burayı neden tutmalıyım? Günlük ücret 750 lira. Ama kimse gelmedi.

Bugünden itibaren kesmeye devam ediyorum. Motorlu testere ile şekerleme yapıyordum. Adamın motoru bozuldu. Hepsi kesilecek. Tüccar bu fındığa 60 lira verir. 60 lira kazandıracak mı?

Kazanamadığın yerde ne yapacaksın? israf edecek miyiz? Gerçekten kurtarmıyor. Boşuna motor parası vereceksin, gübre parası vereceksin. Tabanlarına kireç attım. Gübrenin tonu 6 bin 500 lira. Buradan ne kazanacağım?” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu