Sağlık

Göz kapağı düşüklüğü tedavi edilebilir

Üst veya alt göz kapaklarındaki kırışıklıklar, cilt sarkmaları veya fazla yağ, gözlerde cilt sarkmasına neden olabilir. Bu durumun kişide görme bozukluklarına kadar ilerleyebileceğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Yusuf Avni Yılmaz, “Göz kapaklarında çeşitli nedenlerle oluşan şişliklerde blefaroplasti ya da göz kapağı estetiği ameliyatı uygulanabilmektedir. Bu ameliyat kişilerin üst veya alt göz kapaklarına yapılabileceği gibi her iki göz kapağına da yapılabilir.

Zamanla artan kırışıklıkların ve fazla yağın bireylerde cilt sarkmasına ve hatta görme bozukluklarına yol açabileceğini vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Yusuf Avni Yılmaz, “Bu durumda estetik nedenlerin yanı sıra tıbbi müdahale de gerekli hale gelebilir. Göz kapağı estetiği sarkan cilt ve yağ dokusunu düzeltmek için yapılabileceği gibi bazen fazla olan yağları daha az alanla değiştirmek, kapak çizgisi belli olmayan kişilerde kapak çizgisi oluşturmak için de yapılabilir.

Operasyon öncesi gerekli analizler yapılmalıdır.

Ayrıntılı göz muayenesinin değerli olduğuna işaret eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Yusuf Avni Yılmaz, “Hastanın genel tıbbi değerlendirmesi yapılmalı ve ameliyata engel bir göz hastalığı olup olmadığı belirlenmeli. Göz kapağı ameliyatının başarılı olabilmesi için kişinin yara iyileşmesini etkileyecek herhangi bir faktörün bulunmaması ve önemli bir göz hastalığının bulunmaması gerekir. Güzelleşmeye engel bir hastalığı olanlar, kaş düşüklüğü nedeniyle kapakta şekil bozukluğu olanlar ve aşırı obsesif olanlar göz kapağı estetiği için uygun aday olmayabilirler.

Ameliyattan 48 saat sonra şişlikler azalmaya başlar.

Ortalama bir ile iki saat arasında değişen ameliyat süresinden sonra hastanın ameliyat sonrası buz kompresinin şişliği azaltmak için değerli olduğuna dikkat çeken Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Ancak yürüyüş gibi hafif fiziksel aktiviteler ödemin atılmasına yardımcı olabilir. Şişlik ameliyattan 48 ila 72 saat sonra azalmaya başlayabilir. Göz kapağı cerrahisinde oluşabilecek çift görme, kanama ve enfeksiyon gibi komplikasyonları en aza indirmek için ameliyat öncesi dikkatli bir değerlendirme, titiz bir çalışma ve ameliyat sonrası iyi bir takip önemlidir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu