Haber

Göztepe, ezeli rakibi Altay’ı 4-0 yenerek yoluna devam etti

1. Lig’de ezeli rakibi Altay’ı Gürsel Aksel Stadı’nda 4-0 mağlup eden Göztepe, Süper Lig yarışında yolculuğuna tüm hızıyla devam etti. Küme düşmemeye çalışan siyah-beyazlılar karşısında rahat bir galibiyet alan Göztepe, 42 puana yükselerek 2. sıradaki yerini korudu. Dolambaçlı tribün önünde Yalçın (2), Messaoudi ve Taha ile gol atan sarı-kırmızılılar, karşılaşmanın ardından büyük coşku yaşadı. Derbi için özel olarak seçilen ışık gösterileri ve şarkılarla ezeli rakibine gönderme yapan Göztepe’li oyuncular ve taraftarlar, Gürsel Aksel Stadyumu’nu karnaval alanına çevirdi.

GÜRSEL AKSEL’DE İLK

Göztepe, Gürsel Aksel Stadı’nda ilk kez Altay’ı yenmenin mutluluğunu da yaşadı. 2021-2022 döneminde yeni stadında ilk kez Süper Lig’de Altay’ı konuk eden Göztepe, rakibine 2-0 yenildi. Geçtiğimiz dönem 1. Lig’de oynanan maçta yaşanan olaylar gündeme damgasını vurdu. Maç golsüz berabere devam ederken, 19. dakikada Altay tribününden atılan mermi Göztepe taraftarının yüzüne çarptı. Daha sonra sahaya giren Göztepeli bir taraftar, Altay kalecisi Ozan’a köşe direğiyle saldırdı. Heyecanlı derbi sonrasında her iki takım da 3-0 mağlup oldu. Bu sezonun ilk yarısında Alsancak Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 1-0 kazanan Göz-Göz, son iki karşılaşmada siyah-beyazlı rakibine puan vermedi.

“Daha fazla gol atmamız gerekirdi”

Göztepe’nin 9. maçında 7. galibiyetini elde eden Teknik Direktör Stanimir Stoilov, çok pahalı 3 puan aldıklarını vurguladı. Derbilerin her zaman heyecan verici olduğunu belirten 56 yaşındaki teknik adam, “Derbileri kazanmak her zaman güzeldir. Futbol açısından biraz tedirgindik. Sahada daha kaliteli işler ortaya koyacağımıza inanıyorum. Özellikle önümüzdeki sezonlarda. Maçın ikinci yarısında oyun açıldığında daha özgüvenli olmalıydık, daha doğru sonuçlar çıkarmalıydık, daha özgüvenli olmalıydık.” “Daha fazla gol atmalıydık” dedi.

“Taraftarlarımıza güzel bir hediye verdik”

Oyuncuların oyunun kalitesinden çok galibiyete odaklandıklarını belirten Stoilov, “Oyuncularımız taraftarımıza çok güzel bir hediye verdi. Çalışmaya devam etmeliyiz. Oyun kalitemizi arttırmalıyız. Altay maçı farklı olsaydı keşke” dedi. Maçta futbol açısından mutlu olduğumu söyleyemem ama derbi galibiyeti elde edildiği için mutluyum.” yapılmış.

Göztepe, önümüzdeki hafta deplasmanda Play-Off hattında yer alan Bandırmaspor ile karşılaşacak.

haberciftlik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu