Haber

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası depremde hayatını kaybedenleri anmak için konser verdi

DİLAN KUTLU

HatayAkademi Senfoni Orkestrası, 6 Şubat depreminin birinci yıldönümünde depremde hayatını kaybedenleri anmak üzere. Antakya ‘de konser verdi. Depremde dört üyesini kaybeden orkestranın şefi Ali Uğur“6 Şubat’ta gelmemizin birçok nedeni var ama öyle bir nedeni var ki, tüm depremzedeler gibi biz de 6 Şubat’ta en değerlilerimizi kaybettik. Dostlarımıza veda edemeden ayrıldık. bütün yıla veda etmek için. 6 Şubat’ta Hatay“Düzenlediğimiz konserde bir zamanlar onlarla birlikte söylediğimiz şarkıları söyleyerek onları uğurlamak istedik” dedi.

HatayAkademi Senfoni Orkestrası, Karamanmaraş merkezli depremin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla 6 Şubat’ta konser verecek. Antakya Binlerce vatandaşla bir araya geldi. Orkestra, depremde perküsyoncu Abdo Düzgün, kontrbasçı Ali Yılmaz, viyolacı Büşra Kırkıcı ve koro soprano sanatçısı Cansu Çilingir’in de aralarında bulunduğu 4 müzisyenini kaybetti. Birçoğu saatler sonra enkaz altından çıkarıldı. Hatayden göç etmek zorunda kaldı.

HatayPolifonik Koro, HatayDepremin ilk yılında hayatını kaybedenleri anmak için Türkiye’nin kültürel çeşitliliğini yansıtan her dil ve kültürden şarkılarla bir araya gelerek Antakya Yunus Emre Parkı’nda konser verdiler.

“DOSTLARIMIZA VEDA ETMEK İÇİN TAM BİR YIL BEKLEDİK”

Hatay2019 yılında Akademi Senfoni Orkestrasını kuran şef Ali UğurDepremin yıl dönümünde kaybettiklerimize veda ediyoruz. Hatay yılında konser verdiklerini söyledi. Uğur, ANKA HaberlerAjansa yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“6 Şubat depreminden maalesef tüm Hatay gibi biz de etkilendik. Orkestranın 4 elemanını kaybettik. Hepsi Antakya konservatuvarından profesyonel sanatçılar ve müzik öğretmenleriydi. Onlar bu coğrafyanın parlayan ışığıydı. Hatay Akademi Orkestrası depremin ardından Hatay’ın sesini duyurdu ve bu yıkımdan çıkış yolunda umut ışığı gösterdi, onu yakmak için yoluna devam etti. Türkiye ve yurt dışında sanat ve kültür alanında bunu güzelleştirmek için yoluna devam ediyor.Bu yıldönümünü neden kutladık?Yıldönümleri her kültürde kıymetlidir,bir ritüelle kutlanır.Şubat ayında gelmemizin birçok nedeni var. 6 ama öyle bir sebep var ki, tüm depremzedeler gibi biz de 6 Şubat’ta en kıymetlilerimizi kaybettik. Dostlarımıza veda edemeden gittik. Bir yıl veda etmeyi bekledik. Öldüler ama Bütün konserlerde ruhları yanımızdaydı. Ama “Artık ayrılma ve veda vakti geldi. 6 Şubat’ta Hatay’da düzenlediğimiz konserde bir zamanlar onlarla söylediğimiz müziği söyleyerek onları uğurlamak istedik.”

HATAY AKADEMİ SENFONİ ORKESTRASI NEDİR?

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası, şef Ali Uğur önderliğinde çoğunluğu Hatay’da bulunan müzik öğretmenleri, konservatuar öğrencileri ve profesyonel müzisyenler tarafından 2019 yılında kuruldu. Orkestranın ayrıca müzik öğretmenlerinden oluşan çok sesli ve çok dilli profesyonel bir korosu da bulunmaktadır. Orkestrada yerel çalgıların yanı sıra dünya çağdaşı çalgılar da yer alıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

toprakkalehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu