Haber

Hatice Karahan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Merkez Bankası Yardımcısı Hatice Karahan kimdir?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan başkan yardımcılığına atandı. 3 isim ile Önder Hafize Gaye Erkan’ın yardımcıları değişti. Peki Hatice Karahan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Merkez Bankası Yardımcısı Hatice Karahan kimdir?

HATİCE KARAHAN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. 2006 yılında Syracuse Üniversitesi’nde ekonomi Doktorasını tamamlayan Karahan, aynı üniversite bünyesindeki Politika Araştırmaları Merkezi’nde araştırmalar yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli üniversitelerde dersler vermenin yanı sıra Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nda (TÜBİTAK) danışman olarak çalıştı. Karahan ayrıca Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik Çıkarlar Konseyi (DEİK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) gibi Türkiye’nin önde gelen iş kuruluşlarında uzun yıllar ekonomi danışmanı olarak çalıştı. 2015 yılı itibari ile İstanbul Medipol Üniversitesi ekonomi Maliye Departmanı’nın kurucu başkanı olarak görev yaptı. 2020 yılında profesör unvanını aldı. Temmuz 2017’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atanan Karahan, aynı zamanda Harvard Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi’nde iktisat alanında 2 yıl konuk akademisyen olarak görev yaptı. . Karahan’ın ekonomik değerlendirmeleri Roubini’nin Economonitor, Dünya Gazetesi ve Derin İktisat gibi çeşitli yayın platformlarında da yer aldı. Karahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi başdanışmanı olarak atandı.

3 ASİSTAN SERBEST BIRAKILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karara göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman, 1211 Sayılı Kanun’un 29. Maddesi, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 35. Maddesi ve 2. Maddesi, 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3. unsurları kapsamında görevden alındı ​​ve 7. Yerlerine yeni atamalar yapıldı ve TCMB genel başkan yardımcılığına Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu yeni atamalar, TCMB’nin yönetim kadrosunda önemli değişikliklerin yaşandığı bir döneme işaret etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu