Ekonomi

Hibbett hisseleri 4. çeyrek gelirini kaçırdığını açıkladıktan sonra %12 düştü

BIRMINGHAM, Ala. – Önde gelen atletik moda perakendecisi Hibbett, Inc. (NASDAQ:HIBB) dördüncü çeyrek kazançlarını açıkladı ve hisse başına kazanç (EPS) konusunda Wall Street’in beklentilerini biraz aştı ancak gelir tahminlerini karşılayamadı.

Şirket, 3 Şubat 2024’te sona eren çeyrek için 2,54 dolarlık analist tahmininden bir sent daha yüksek olan 2,55 dolarlık seyreltilmiş EPS açıkladı. Ancak, çeyrek geliri 466,6 milyon dolar olarak açıklandı ve 476,61 milyon dolarlık konsensüs tahmininin altında kaldı.

Açıklamanın ardından hisse senedi piyasa öncesi işlemlerde %12,36 değer kaybetti.

Başkan ve CEO Mike Longo çeyrek performansıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Dinamik ve zorlu bir perakende ortamında stratejimizi uygulamaya devam ederken, 2024 Mali Yılı’nın dördüncü çeyreği için sağlam bir finansal performans bildirmekten memnuniyet duyuyoruz.” Şirketin 1,73 milyar dolarlık rekor mali yıl satışının ve Hibbett Rewards X Nike Membership sadakat programının tüm perakende kanallarında satış büyümesini sağlamadaki başarısının altını çizdi.

Dördüncü çeyrekte net satışlar geçen yılın aynı dönemine kıyasla %1,8 artarken, e-ticaret satışları yıldan yıla (YoY) %6,9 artarak toplam net satışların %18,9’unu oluşturdu. Bununla birlikte, karşılaştırılabilir satışlar bir önceki yıla göre %6,4 oranında azalırken, fiziksel ve harç satışları %9,2 oranında daha keskin bir düşüş yaşadı.

İleriye dönük olarak Hibbett, 2025 Mali Yılı için bir öngörüde bulunarak toplam net satışların 2024 Mali Yılına kıyasla sabit kalmasını ve yaklaşık %2,0 oranında artmasını bekliyor. Karşılaştırılabilir satışların düşük tek haneli aralıkta yatay ya da düşük olması bekleniyor. Şirket, Hibbett ve City Gear markalarını genişletmeye odaklanarak yaklaşık 45 ila 50 yeni mağaza açmayı planlıyor.

Longo gelecek konusunda iyimserliğini koruyor ve “Mali 2025’e bakarken, müşteri talebini karşılamak ve ek pazar payı sağlamak için kanıtlanmış iş modelimizden yararlanmaya devam edeceğiz” dedi. Ayrıca, şirketin uzun vadede değer ve karlılığı artırmak için mağaza ayak izine, müşteriye yönelik teknolojilere ve arka ofis altyapısına önemli yatırımlar yapma taahhüdünü de vurguladı.

Dördüncü çeyreği 21,2 milyon dolar nakit ve nakit benzerleri ve 45,3 milyon dolar ödenmemiş borçla kapatan şirketin mali durumu güçlü kalmaya devam ediyor. Envanter seviyeleri bir önceki yılın dördüncü çeyreğine kıyasla %18,2’lik bir düşüş göstererek verimli envanter yönetimini yansıtmıştır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu