Haber

İcra Takibinde 2 Bin TL’ye Kadar Borçlar Tasfiye Edilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından dün detayları açıklanan icra takibindeki 2 bin TL’ye kadar olan alacakların tasfiyesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; İcra daireleri, gerçek kişiler aleyhine açılan ve tutarı 2 bin TL’yi geçmeyen icra belgeleri üzerindeki hacizleri kaldıracak ve belgeyi kapatacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Mükerrer 2 nci Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Öncelikle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin dün açıkladığı 2 bin liranın altındaki icra takibi için tasfiye düzenlemesi yürürlüğe girdi. Tebliğde yer alan bazı maddeler şöyle:

TAKİP TUTARI 2 BİN TL’NİN ALTINDA OLAN BELGELER KAPATILACAKTIR:15 Ağustos 2022 tarihli prestij ile İcra ve İflas Kanunu uyarınca icra takibi başlatılmış ise, borçlu gerçek kişi ise ve her icra belgesi prestij, icra müdürü, eğer takip bedeli takip ücretine dahil ise – Asıl alacak ve iştirakleri dahil olmak üzere icra takibinin başladığı tarihteki -up talebinin 2 bin TL’yi geçmemesi, Talepte yer alan asıl alacak ve ferileri dikkate alarak talebi kabul etmesi, hacizleri kaldırması, dosyayı kapatır ve Kanun’un süreksiz 2. maddesi uyarınca feragat nedeniyle dosyanın kapatıldığına dair bir belge düzenler.

TOPLAMAYA BAŞLAYAN VE 2 BİN TL’NİN ALTINDA HATIRLANAN DOSYALAR DA TASFİYE EDİLECEKTİR:İcra takibine başlanmış, borçlunun gerçek kişi olması ve asıl alacak ve ferileri dahil takip talebinde yer alan takip tutarının her bir icra dosyası itibariyle 2 bin TL’nin üzerinde olması durumunda bakiye takibi 15 Ağustos 2022 tarihli prestijli evraklar üzerinden yapılan tahsilatlardan dolayı up fiyatı 2’dir. Bin TL ve altında olması durumunda murahhas üye evrak teminat hesabını yapar ve talebi kabul eder. takibe konu olan 2 bin TL’ye kadar olan alacak üzerindeki hacizleri kaldırır, belgeyi kapatır ve belgenin feragat nedeniyle kapatıldığına dair belge düzenler.

ABONELİKLERDEN KAYNAKLANAN YÖNETİCİ BELGELER KAPATILACAKTIR:Abonelik Sözleşmesinden Doğan Para Alacaklarının Takibinin Açılma Usulü Hakkında Kanun uyarınca borçlunun gerçek kişi olması ve takip talebinde belirtilen takip bedelinin, icra takibinin başladığı tarihte, anapara ve feri alacaklar dahil olmak üzere her bir icra belgesinin prestiji ile 2 bin TL’yi geçmemesi ve alacaklının avukatın alacak hakkından feragat etmesi halinde belge kapatılır.

HER BELGE İÇİN BAŞKA BAŞVURU YAPILACAKTIR: Alacaklı, ilgili icra dairesine her bir icra belgesi için ayrı ayrı feragat talebinde bulunur. Feragat talebi, Avukatlık Portalı, Kurum Portalı başta olmak üzere UYAP Avukatlık Portalı Talep Gerçekleştirme Ekranı üzerinden veya ilgili belgeye fiziki olarak dilekçe verilmesi suretiyle yapılır. Vazgeçme talebi, alacak hakkından açıkça vazgeçilmesi, feragat nedeniyle hacizlerin kaldırılması, icra takiplerinin kapatılması ve varsa diğer talepleri içerir. İcra müdürü feragat talebini kabul eder veya reddeder.

habercayeli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu