Haber

İsrail, Azerbaycan’ın Tel Aviv’de büyükelçilik açma kararından memnun

İsrail, Azerbaycan Meclisinin Tel Aviv kentinde büyükelçilik açma tarafındaki kararını memnuniyetle karşıladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan’ın İsrail’de büyükelçilik açma kararı “tarihi” olarak nitelendirildi.

Açıklamada, “Bu, Şii çoğunluğu ve Şii hükümeti olan bir ülkenin İsrail’deki ilk büyükelçiliği olacak.” sözleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, İsrail Başbakanı Yair Lapid’in “Azerbaycan Ulusal Meclisinin İsrail’de büyükelçilik açma kararını memnuniyetle karşılıyorum.” şeklindeki sözlerine yer verildi.

“Azerbaycan’ın İsrail’in değerli ortağı ve Müslüman dünyasındaki en büyük Yahudi topluluklarından birine mesken sahipliği yapan bir ülke olduğunu” vurgulayan Lapid, “Büyükelçilik açma kararı, ülkelerimiz ortasındaki ilgilerin derinliğini yansıtıyor. Bu atılım, İsrail hükümetinin İslam dünyasıyla güçlü diplomatik köprüler kurma uğraşlarının bir sonucudur.” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail Başbakanı, karardan ötürü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür ederek, “İsrail devletinde birinci sefer temsil edilecek olan Azerbaycan halkını” tebrik etti.

Azerbaycan Ulusal Meclis Genel Heyetinde bugün kabul edilen husus uyarınca, Arnavutluk, Kenya ve İsrail’de büyükelçilikler, Filistin’in Ramallah kentinde de temsilcilik ofisi açılması kararlaştırılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu