Haber

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 10 bin 569’a yükseldi

İsrail ordusu, Hamas’ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık verdi. Gazze 33 gündür Türkiye’yi bombalıyor. Katil İsrail’in saldırılarıyla bölge kan gölüne dönerken, Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklama GazzeTürkiye’de hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 569’a yükseldi.

CAN KAYBI 10 BİN 569’A ULAŞTI

GazzeTürkiye’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in kuşatma altındaki şeride 7 Ekim’den bu yana düzenlediği hava saldırılarında 10 bin 569 kişinin öldüğünü bildirdi. Hayatını kaybedenler arasında 4 bin 324 çocuğun da olduğu belirtildi.

BM: 1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİNİN SERBEST BIRAKILMASINI TALEP ETMEK HUKUK İHLALİDİR

Öte yandan BM Raportörü Rajagopal, İsrail-Hamas çatışmasının “sivil konutları ve altyapıyı sistematik olarak yok edeceğini” söyledi. GazzeRajagopal, “Ülkeyi yaşanmaz hale getireceğini bilerek askeri operasyon düzenlemek bir savaş suçudur” dedi. Gazze Kuzeyden güneye 1 milyondan fazla insanın tahliyesini gerektirmek uluslararası hukukun ihlalidir. “İsrail’in bu eylemi uluslararası bir suçtur” dedi.

BM’DEN İNSANİ ARAMA ÇAĞRISI

BM, binaların yıkıldığını ve temel malzemelerin tükendiğini söylüyor. Gazze Türkiye’deki acının hafifletilmesine yardımcı olmak amacıyla çatışmanın insani açıdan durdurulması çağrısını yineledi. BM Sağlık Ajansı Sözcüsü Christian Lindmeier: GazzeÖlüm ve acı düzeyinin “anlaşılması zor” olduğunu söyledi. GazzeLindmeier, “Her günün en kötü gün olduğunu ve ertesi günün daha da kötü olduğunu düşünüyorsunuz” dedi.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “İsrail’in Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir saldırı başlatırken. İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 345’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 30’a yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail saldırılarında 4 bin 324’ü çocuk, 2 bin 719’u kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldü, en az 25 bin kişi de yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 163 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile Kudüs çevresini ve Filistin’e bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. Kızılay, tahliyeye zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

emethaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu