Haber

Oral-B Challenge İstanbul heyecanı üçüncü kez Beykoz’da yaşandı

Dünyanın tek kıtalararası triatlonu olan Oral-B Challenge İstanbul, yüzlerce triatletin mücadelesine sahne oldu. Güneşin doğmasıyla birlikte Boğaz’da yüzerek yoğun parkura başlayan sporcular, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü bisikletle geçtikten sonra koşarak bitiş noktasına geldi. Heyecanlı geçen mücadelenin ardından genel klasmanda kadınlarda Tuğçe Karakaya, erkeklerde Bahadır Tama birinci oldu.

Dünyanın en değerli triatlon müsabakalarının ortasında yer alan Oral-B Challenge İstanbul, bu yıl üçüncü kez Beykoz ilçesinde düzenlendi. İstanbul’u triatlon sporunda uluslararası haritaya taşıyan ve iki kıtanın ortasında düzenlenen tek triatlon olma özelliğini taşıyan yarışma, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu, Beykoz Belediyesi ve Beykoz Belediyesi iş birliğinde düzenlendi. ağız sağlığı ürünlerinin global markası Oral-B sponsorluğunda. Dünyanın en büyük triatlon organizasyon markalarından Challenge Ailesi’nin Türkiye’deki ilk yarışı olan Oral-B Challenge İstanbul heyecanı gün doğumuyla başladı.

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İdari Konsey Lideri Tankut Turnaoğlu, Türkiye Triatlon Federasyonu Lideri Bayram Yalçınkaya, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Ümraniye Belediye Lideri İsmet Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen yarışma, yarışmanın startı ile başladı. rekortmen dalgıç Şahika Ercümen ve oyuncu Yağmur Tanrısevsin. Yüzme etabına Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, bisiklet etabına Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, koşu etabına ise Türkiye Triatlon Federasyonu Lideri Bayram Yalçınkaya katıldı.

Kıyasıya rekabete ve heyecanlı anlara sahne olan Oral-B Challenge İstanbul’da sporcular, 2,3 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurda mücadele etti. Oral-B Challenge İstanbul’un yüzme etabı Kanlıca-Küçüksu ortasında yapılırken, Küçüksu’dan başlayıp Asya’dan Avrupa’ya pedal çevirilecek bisiklet etabı için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tek yön olarak araç trafiğine kapatıldı. Koşu etabı Küçüksu-Çubuklu ortasında koşuldu. Oral-B Challenge İstanbul’da erkeklerde Bahadır Tama 2:01:39’luk derecesiyle birinci olurken, Behzad Nobaripur 2:04:01’lik derecesiyle ikinci, İlker Kökçe ise 2:05:57’lik derecesiyle üçüncü oldu. Kadınlar genel kategorisinde Tuğçe Karakaya 2:17:03’lük derecesiyle birinci olurken, Ece Calp 2:20:24’lük derecesiyle ikinci, Şennur Parlak Öner ise 2:25’lik derecesiyle üçüncü oldu. :10.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sarkisla-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu