Haber

Paşinyan geri kalanını geri çekerek Rusya’yı suçladı! Putin’i çıldırtan açıklama!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Politico’ya verdiği röportajda Karabağ’daki Rus barış güçlerinin görevlerini yerine getiremediğini söyledi. Paşinyan, “Artık Rusya’nın bizi korumasına güvenemeyiz”Bir açıklama yaptı.

PAŞİNYAN, RUSYA’NIN TÜRKİYE İLE YAKLAŞIMINI HAZIRLAMADI

Rusya-Ukrayna savaşı sonucunda Rusya’nın yeteneklerinin değiştiğini öne süren Paşinyan, Moskova yönetiminin Azerbaycan’ı ve yakın müttefiki Türkiye’yi yabancılaştırmaktan korktuğunu savundu.

‘BİZİ KORUMASI KONUSUNDA ARTIK RUSYA’YA GÜVENEMEYECEĞİZ’

Paşinyan, “Bu durumda stratejimiz başkalarına bağımlılığımızı azami ölçüde azaltmaya çalışmak olmalı. Bağımsız, egemen bir ülkeye sahip olmak istiyoruz ama Batı ile Batı arasındaki çatışmaların merkezine düşmemenin yollarını bulmalıyız. Doğu, Kuzey ve Güney. Ermenistan ‘vekil’ olmak üzere “Bu durum mümkün olamaz. Buna izin verilemez.”dedi.

Çatışmalar her alevlendiğinde “büyük koruyucuya”Ermenistan konusunda Rusya’ya başvurmanın sürdürülemez olduğunu kaydeden Paşinyan, ” “Artık bizi koruması için Rusya’ya güvenemeyiz.”dedi.

‘RUS ASKERLERİ KARABAĞ’DA OLMAsaydı DURUM DAHA İYİ OLURDU’

Öte yandan Paşinyan “Eğer Rus barış güçleri Karabağ’da olmasaydı bugün durum daha iyi olurdu.”Bir değerlendirme yapamayacağının altını çizdi.

Ermenistan Başbakanı, “Eğer kalıcı ve ebedi bir devlet istiyorsak, öncelikle çok ciddi adımlar atmalı, komşularımızla ilişkilerimizi geliştirmek için çok ciddi çabalar sarf etmeliyiz.”O da şu ifadeyi kullandı.

maden-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu