Haber

Rize’de CHP’nin aday gösterdiği esnaf isyan etti: “AK Partiliyim”

Rize Çayeli’nin Büyükköy ilçesinde 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için CHP’nin aday gösterdiği Mevlüt Çağıran isimli esnaf, AK Partili olduğunu belirterek durumun düzeltilmesini istedi.

“AİLEMİZ İÇİN BİR SEÇİM OYUNU”

Çağıran, itirazında eskiden CHP üyesi olduğunu, artık AK Parti’yi desteklediğini belirterek, CHP Çayeli İlçe Merkezi’ne davette bulundu. İki yakın akrabasından birinin iktidar partisinden seçilen mevcut belediye başkanı, diğerinin ise aday olduğunu hatırlatan Çağıran, olayı ailelere karşı kasıtlı bir ‘seçim oyunu’ olarak değerlendirdi.

“Nezaket gösterdik, bana danışılmadan adaylığım açıklandı”

Çağran, CHP Çayeli İlçe Teşkilatı’ndan kendisine geldiklerinde aday olmak istemediğini, ailesinde AK Parti’den mevcut bir belediye başkanının bulunduğunu, amcasının oğlunun da aday olduğunu söylediğini belirtti. . “CHP Çayeli İlçe Teşkilatı’ndan yanıma gelip sizi aday gösterelim dediler. Ben de amcamın oğlunun da aday olduğunu söyledim. AK Parti’den aday olduğunu, şimdiki genel başkanın da amcamızın oğlu olduğunu belirttik. Biz de eski CHP’liler olarak ‘Elbette adayınızı da destekleyeceğiz’ diyerek nezaket gösterdik. Büyükköy Belediye Başkanlığı adaylığım benim adıma açıklandı. Sosyal medyada bunu bize karşı bir komplo olarak gördüm. Çünkü aile olarak iki adayımız vardı. Orada adımın anılmamasını istedim. Benim kaydım yok. CHP’de örgütte rastgele üye yoktur.”Senin adın yok. Biz AK Partiliyiz, AK Parti’de görev yaptık, AK Parti ile ilgileniyoruz” dedi.

Çağlayan, “İlçe başkanı benim hakkımda daha önce yönetimde olduğunu söylemişti. Evet, daha önce yönetimdeydik. Belki ama şu anda bir bağlantımız yok. Bizim bir görevimiz yok, hiçbir görevimiz yok. Daha önce yönetimdeydik diye bizden onay almadan bizi aday göstermesi doğru değildi.” Sanki konuşuyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu