Haber

Sözcü: Çin, Dijital Ekonomi Gelişiminin Temellerini Sağlamlaştırmalı

PEKİN, 3 Mart (Xinhua) — Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı 14. Ulusal Komitesi’nin ilk oturumunun sözcüsü Guo Weimin, Çin’in dijital ekonomiGelişiminin temellerini sağlamlaştırması ve dijital ekonomi ile üretimin entegrasyonunu güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Cuma günü düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Guo, dijital ekonominin ulusal ekonomik kalkınmada ve insanların günlük yaşamlarında giderek daha kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Çin’in ulusal siyasi danışmanlarının dijital ekonomiye büyük önem verdiğine dikkati çeken Guo, derinlemesine incelemeler sonucunda Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı’nın geçen yıl dijital ekonominin sürdürülebilir ve sağlıklı gelişimi konusunda istişarelerde bulunduğunu hatırlattı.

Sözcü, Çin’in kilit alanlardaki zayıflıkları ele alması, dijital ekonominin gelişimi için temelleri sağlamlaştırması, veri kaynaklarından tam olarak yararlanması, dijital ekonomi ve üretim entegrasyonunu güçlendirmesi ve kontrolü ve dijital güvenliği artırması gerektiğini söyledi.

Guo, birçok siyasi danışmanın dijital ekonominin incelenmesi ve uygulanmasıyla ve dijital teknolojilerin yüksek kaliteli gelişiminin kolaylaştırılmasıyla ilgilendiğini de sözlerine ekledi.

haberceyhan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu