Haber

Tahin Söke Pidesi Coğrafi İşaret Tescili İle Koruma Altına Alındı

Aydın’ın Söke ilçesine özgü lezzetlerden biri olan Tahinli Söke Pide de coğrafi işaret tescili ile koruma altına alındı. Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret başvurusu yapılan Tahinli Söke Pide’nin tescil işlemleri tamamlandı.

Coğrafi işaret lansman toplantısı geniş bir katılımla Söke’de gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Latifeler; “Bir şehrin çevresini, yaşadığımız mahalleyi tanıtmanın en güzel yanı coğrafi işarettir. Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak ürünümüzü markalaştırdık. Odamız ve borsamızın da çok güzel çalışmaları oldu. Tescillendi. Belediyemizde Söke’miz de çok meşhur olan mayalı tatlı ekmeğimiz Söke Ticaret Odamızın önceki dönem yönetiminin çalışmaları ile marka haline getirilmiş bir ürünümüzdür.Şevketi’de yerel tabela aldık. Yöresel yemeklerimizden biri olan Bostan, “İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda da coğrafi işaretli yeni çalışmalarımızı hızla tescilleyeceğiz. Aldığımız coğrafi işaretin Söke’miz için güzel ve hayırlı olmasını diliyorum. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ticaret Odası adına patent ve tescil çalışmalarını yürüten Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü. Dr. Fatma Neval Genç, çalışmanın süreci hakkında bilgi verdi. Coğrafi işaretin şehirlere özgü yerel eserlerin tanıtılması ve geniş kitlelere aktarılması açısından çok değerli olduğunu belirten Prof. Dr. Neval Genç, eserlerin tanıtılmasıyla birlikte ilçe ekonomisine ve yerel esnafa katma değer sağladığını belirtti. .

Konuşmaların ardından katılımcılar tescilli Söke Pide’nin tadına baktı.

AK Parti Aydın Milletvekilleri, Söke Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu