Haber

Kaan Ayhan kimdir? Kaan Ayhan kaç yaşında, nereli? Kaan Ayhan’ın hayatı ve biyografisi!

Süper Lig’de transfer dönemi heyecanı devam ederken Galatasaray ile anlaşma Kaan Ayhan hayatı meraklıdır. Arama motorlarında Kaan Ayhan kimdir? Kaan Ayhan kaç yaşında, nereli? Kaan Ayhan’ın hayatı ve biyografisi! bir arama yapılıyor. Detaylar burada..

KAAN AYHAN KİMDİR?

Kaan Ayhan (d. 10 Kasım 1994; Gelsenkirchen, Almanya), Almanya’da büyümüş Türk millî futbolcudur. Serie A ekiplerinden Sassuolo’da forma giymektedir.

KULÜP KARİYERİ

Futbola 5 yaşında Schalke 04 altyapısında başladı. 2009 yılında Schalke 07’nin U-17 takımında forma giymeye başladı. Sonraki sezon U-17 takımının yanı sıra U-19 takımında da forma giymeye başladı. 23 maçta 7 gol 5 asistlik performans sergileyen ekip, 2011-12 sezonunda Batı Grubu şampiyonu olarak Almanya’da final oynadı. FC Schalke 04, Bayern Münih’i 2-1 yenerek Almanya şampiyonu olurken, Ayhan 90 dakika oynayıp asist yaptı.

2013-14 sezonunda dördüncü ligde FC Schalke 04 II takımına terfi etti ve ligin ilk haftasında ilk profesyonel maçına çıktı, SSVg Velbert’i 4-0 yendikleri maçta o maçta 2 asist yaptı.

FC Schalke 04, Ocak 2012’de Ayhan ile profesyonel sözleşme imzalayacağını açıklamıştı. 2012-13 ortasında Dennis Erdmann ve Max Meyer ile birlikte Katar’daki hazırlık kampına alınan üç genç futbolcudan biri oldu. Ayhan, Schalke’nin devre arasında UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil ettiği isimlerden biriydi. 13 Nisan 2013 tarihinde teknik direktör Jens Keller tarafından Bayer 04 Leverkusen ile oynanan Bundesliga maçına dahil olmasına rağmen forma giyemedi. O sezon bir kez daha kadrodaydı.

2013-14 sezonunda sık sık kadroya alındı. İlk maçına 5 Ekim 2013’te FC Augsburg karşısında 87. dakikada Adam Szalai’nin yerine geçerek çıktı. 4 Kasım 2013 tarihinde ise sözleşmesi 2017 yılına kadar uzatıldı. Dönemin ikinci yarısında daha fazla şans bulmaya başlayan futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 maçında ilk 11’de Keller tarafından sahaya sürüldü. kadroda yaşanan olaylar nedeniyle 19 Mart 2013 tarihinde Real Madrid ile forma giydi. Bu maç, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçı olduğu gibi, aynı zamanda ilk kez ilk 11’e girdiği maç oldu. Ayhan, rakiplerine 3-1 yenilip elendiği maçta 80 dakika sahada kaldı. Bu maçın ardından Bundesliga’nın kalan maçlarında ise saha birincisi 11. sırada yer aldı. Kariyerinin ilk golünü 3 Mayıs 2014’te SC Freiburg’u 2-0 yendikleri maçın ilk golünü atarak kaydetti. Schalke 04 o sezon ligi üçüncü bitirmeyi başardı. Sonraki sezon hem ligde hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde forma şansı buldu. Eklem sakatlığı nedeniyle Mart ayı sonunda dönemi kapatmak zorunda kaldı.

2015-16 döneminde teknik direktör André Breitenreiter’in gözünü kazanamayan futbolcu, sadece UEFA Avrupa Ligi maçlarında şans yakalarken, ligde sadece bir maçta son dakikada forma giyebildi. .

Devre arasında başka bir Bundesliga takımı Eintracht Frankfurt’a ödünç verildi. Burada yedek kulübesinde kalan futbolcu iki maçta sadece dakika bulabildi. Nisan ayı sonunda yaşadığı sakatlık ile sezonu dört hafta kala kapattı.

Fortuna Düsseldorf

Yaz transfer döneminde Schalke 04’ten Bundesliga 2. ekibi Fortuna Düsseldorf’a 500 bin Euro’ya transfer oldu. Gruba biraz geç katıldığı için ilk maçına 6. haftada çıkabilen futbolcu, takımın değerli oyuncularından biri oldu ve 23 maçta forma şansı buldu. Agresif futboluyla dikkat çeken futbolcu, kart cezalarından iki maç kaçırdı ve 21 Mart 2017’de FC St. Pauli ile oynadığı maçta hakeme söylediği sözler nedeniyle üç maç ceza aldı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Milli takım kariyerine Türkiye U-17’de 2009 yılında Romanya ile oynanan hazırlık maçlarına dahil olarak başladı. Ancak Almanya U-16 formasını ilk kez Türkiye ile oynadığı maçtan 15 gün sonra giydi.

2010 yılında U-17 forması giymeye başladı. 2011 yılında Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası takımında yer aldı. Almanya Avrupa ikincisi olurken, Ayhan üç maçta forma giydi ve yarı finalde bir gol kaydetti. Bu başarı ile aynı yıl FIFA U-17 Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandılar. Ayhan, Almanya’nın yedi maçında da forma giydi ve çeyrek finalde bir gol kaydetti. Turnuva sonunda Almanya dünya üçüncüsü oldu. 2012 yılında U-18 formasını giymeye başlamıştır.

Ayhan daha sonra bir kez daha fikrini değiştirerek, oynamaya başladığı Avrupa Şampiyonası ön elemeleri için Ekim 2013’te Türkiye 21 Yaş Altı A Milli Takımı’na dahil oldu.

MİLLİ TAKIM

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Teknik Direktör Fatih Terim tarafından 31 Ağustos 2016’da Rusya ile oynanacak hazırlık maçına ve ardından Hırvatistan ile oynanacak 2018 Dünya Kupası eleme kadrosuna çağrıldı.

Kaan Ayhan, A Milli Takım formasını ilk kez 31 Ağustos 2016’da Rusya ile oynanan hazırlık maçında giydi.

haber-yalihuyuk.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu